Blogroll

BloggerHack

The Wolf Among Us Episode 1 Multi Link + Torrent Full İndir

Gönderen Kişi ; Unknown On 28 Aralık 2013 Cumartesi 0 yorum








  The Wolf Among Us Episode 1 

 :  Oyun

 :  Winrar UTorrent

 :  1,19 Gb

  ---------










İyi bir macera oyununda: iyi bir senaryo, ilgi çekici karakterler, bolca bulmaca, kaliteli seslendirmeler ve diyaloglar olmazsa olmazdır. Bunların dışında kalanlar teferruattır ve The Wolf Among Us “bulmaca” konusu hariç hepsini bize fazlasıyla sunuyor.



2002 yılında Bill Willingham tarafından yaratılan karikatür öyküsü Fables’ın benim gözümde yeri ayrıdır. Sürgüne yollanmış masal kahramanlarının New York şehrindeki hayata tutunma çabasını farklı bir dille anlatan serinin, şu günlerde filminin de yapılması söz konusu. Bizim asıl konumuz ise macera oyunlarının artık “şahı” konumuna gelmiş olan Telltale Games’in son yapımı: The Wolf Among Us.



Büyük, kötü bir kurt…



Oyunun, daha doğrusu Fables’ın nereden başlayacağımı bilmediğim komplike bir arkaplanı var. Yani hikâyeye geçmeden önce bundan bahsetmemek olmazdı. Başta da dediğim gibi konumuz masal kahramanları; ama hepsi farklı bir dilden ele alınıyor. Aslında sadece “masal” demek de doğru olmaz çünkü Sinderella, Pamuk Prenses, Pinokyo, Yedi Cüceler vesaîre gibi karakterlerin yanı sıra, folklor, mitoloji ve edebiyattan alınma onlarca figür de mevcut. Karakterlerin birçoğu Avrupa öykülerinden tanıdığımız isimler; ama bunun yanında Arap, Amerikan figürleri de bulunuyor.



Fables öyle bir evrende geçmektedir ki, New York şehrinde tüm bu Fable adlı garip yaratıklar insan kılığına bürünerek yaşamak zorundadır. Glamour adlı sihir yardımıyla birbirinden ilginç bu yaratıklar insan formunda hayatını sürdürebilse de, bu maddenin temini oldukça zor ve pahalıdır. Glamour alamayan Fable’lar ise "Farm" denen ve bir çeşit hapishane olan yere yollanır.İşte tam da tüm bu kargaşanın ortasında, “Big Bad Wolf” olarak tanınan Bigby, şeriflik görevini yürüterek düzeni sağlamaya çalışmaktadır. Bigby, kötü bir şöhrete sahip ve eskiden olduğu kişi yüzünden toplum hâlâ kendisine kötü gözle bakıyor, fazlasıyla korkuyor. Ayrıca kendisi kurt adam olsa da, genellikle insan formunda dolaşıyor. The Wolf Among Us’da da Bigby’nin kontrolünü ele alıyoruz ve epey karmaşık bir cinayetin ortasına düşüyoruz.



The Wolf Among Us’ın senaryosu için epey detaylı ve sürükleyici demeliyim. Ayrıca sadece ana karakter değil, figüranlar dahi inanılmaz derecede ilgi çekici. Telltale Games oyunlarını ilgiyle takip ettiğimden, firmanın bu alanda gelişimini de aşama aşama görüyorum. Bu sefer hepten “noir” havaya doğru geçiş yapan firma, adventure oyunlarında da krallığını ilan etmiş oluyor. Canımı sıkan tek nokta ise The Wolf Among Us’ın da bölüm bölüm, yani dizi şeklinde ilerliyor oluşu oldu. Toplamda beş episode olacak ve iki ay arayla satışa sunulacaklar. İlk bölüm ise toplamda iki saat bile sürmüyor ve tadı damaklarda kalıyor. Beş kısa bölümü neredeyse bir seneye yaymak bana pek mantıklı bir hamle gibi gelmedi. Bu henüz bitmemiş bir oyunu piyasaya sürüp parayı peşin almak gibi oluyor. Son dönemde çıkan ve yine çok beğendiğim bir macera oyunu olan The Raven: Legacy of Master Thief bu konuda çok daha tatmin ediciydi. Yine de oyunun mükemmel hikâye örgüsü nedeniyle bu kusuru görmezden gelmeyi tercih ediyorum.



Daha önce The Walking Dead: The Game gibi Telltale Games’in elinden çıkan macera oyunlarını oynadıysanız, oynanış mekaniklerini ve kontrollerini az çok tahmin ediyorsunuzdur. The Wolf Among Us da bunun üzerine pek bir şey koymuyor ve aynı yapıyı devam ettiriyor. Kontroller gayet güzel, buglar yok denecek kadar az ve her şey iyi yedirilmiş durumda. Her ne kadar etrafta keşfedecek çok şey olmasa ve diyaloglar biraz kısa kalsa da, artı yönler bunların üstünü kapatıyor. Her zamanki gibi yine verdiğimiz kararlar ilerleyişe dolaylı yoldan da olsa etki ediyor ve diğer karakterlerin tepkileri buna göre oluyor. Ayrıca oyuna bu sefer konuşmalar esnasında sessiz kalma seçeneği de eklenmiş.



Bir adventure oyununa aksiyon eklemek hiç de kolay değildir. Telltale Games ise bu alanda kendisini epey geliştirmiş ve dövüş mekaniklerini tatmin edici düzeye getirmiş. Her ne kadar bunlar hızlıca bir yere tıklamak veya seri şekilde tuşlara basmaktan ibaret olsa da, oldukça heyecanlı sahneler bulunuyor. Zaten Bigby’nin neler yapabileceğini bilince, yani karakterinizle bütünleşince siz de oyunun içine dahîl oluyorsunuz.



Oyunu bol bol överken, arada bir eleştirmeyi de ihmal etmiyorum. Yer yer karşımıza çıkan gereksiz FPS düşüşleri de buna dahîl. Aynı problemi The Walking Dead’de de yaşamıştık ve firmanın buna çözüm üretmeyişi biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Onun dışında tüm görseller beklentileriniz oranında gayet tatmin edici. "Cell" türü grafikleri pek sevdiğimi söylenemese de, The Wolf Among Us’a çok iyi uymuş ve resmen sizi film "noir" havasına sokuyor. Aynı şekilde seslendirmeler de oldukça profesyonel şekilde kotarılmış ve neredeyse kusursuza yakınlar.



İyi bir macera oyununda ne ararız?



Yukarıdaki sorunun cevabı aslında gayet açık: iyi senaryo, ilgi çekici karakterler, bolca bulmaca, kaliteli seslendirmeler ve diyaloglar. Bunların dışında kalanlar teferruattır ve The Wolf Among Us “bulmaca” konusu hariç hepsini bize fazlasıyla sunuyor. Eğer kalan dört bölümü beklemeye sabrınız olacaksa, oyunu mutlaka alın ve deneyin. Zaten bir oturuşta bitirip, diğer parçaları beklemeye koyulacaksınızdır.



Yazı alıntıdır: Oyunsitesi.com











































İşletim Sistemi: Windows 7

İşlemci: Core 2 Duo 2GHz veya eşdeğeri

Bellek: 3 GB RAM

Grafik: ATI veya NVidia kartı w / 1024 MB RAM (Intel entegre grafik için tavsiye edilmez)

DirectX: Sürüm 9.0c

Sabit Disk: 2 GB boş alan

Ses Kartı: Direct X 9.0c ses aygıtı







____________TURBOBİT__________



Part 1: Tıklayın





Part 2: Tıklayın





Part 3: Tıklayın




____________TORRENT___________


indirmek için tıklayın.

0 yorum:

Yorum Gönder